Hajmosás szappanal! Miért ne?

Gyakran kérdezitek, hogy mivel mosom a hajam és sokan meglepödtök a válaszomon.

Mielött elárulnám a “titkom”, engedjetek meg egy rövidke bevezetést.

Bizonyára már Ti is tapasztaltátok, hogy frissen vásrolt ígéretesnek tünö új samponotok csak egy ideig hozza a várt eredményt, ami több vagy kevesebb használat után alábbhagy, hanyatlik majd ismét cserére kényszerültök.Szép a doboz, hangzatos a kísérö szöveg, szívbemarkolóan jó az illat, habzik mintha csak erre termetetett volna, és igen a végeredmény sem marad el. Dús hatású, selymes érzetü hetyke tincsek. Egy darabig…Tegnap olyan volt a hajad mint egy szénaboglya, de ma vettél egy sampont tele vegyszerekkel és elhozta a megváltást. Valóban így lennénk megalkotva? Valóban a különféle vegyszerektöl leszünk szépek?

Személyes véleményem, hogy az emberi test egy mérnöki pontossággal megtervezett gépezet, amibe ha nem kontárkodunk bele a sokszor felesleges “modern találmányainkkal”, olajozottan végzi a dolgát. Itt jegyezném meg, erre példa gyanánt, hogy a lassan négy éves kislányomnak még Soha! nem mostam meg a haját samponnal, csak és kizárólag tiszta vízzel. A haja ragyogó, selymes és tiszta.

Ezzel szemben az én hajamon már egy egész vegyszerarzenál átment, így a természetes egyensúlynak réges régen búcsút intettem.

Egyik braziliai utazásunk alkalmával begurultam, teljesen mindegy volt, hogy mivel és hogy mostam hajat, a levegö páratartalma és annak pusztítóan magas sótartalma perceken belül tönkretette a mügonddal elkészített hajkoronámat. Arra jutottam most vagy soha, elkezdem a hajam a szappanomhoz szoktatni. Mert ezt is mint a természetes krémedót, szokni kell. Nem kell megijedni hozzávetölegesen 1 hónap után imádni fogod.

Hogy használom?

Egyszerüen megfogom a szappant és az elöre megnedvesített hajamhoz dörzsölöm, majd lágyan felhabosítom egészen a hajtötöl a hajvégekig (szemeket becsukni, mert a szappan csíp). Ha zsírosabb a hajad, ezt öblítés után megismételheted. A müvelet záróakkordja pedig az ecetes öblítés. A friss citromlé is megteszi de, én az ecetre esküszöm. Körülbelül 3-4 evőkanál 10%- os ecetet teszek a gyerek homokozó vödrébe ( 2,5l-es) majd csurig töltöm vízzel. A hajamból alaposan kiöblítem a habot, és ráöntöm az ecetes vizet (szemeket becsukni, mert az ecet is csíp  ), ezután egy tiszta vizes öblítést eszközölök és kész. Nincs ecetes ubi szagom, és a hajam ragyogóan csillogó.Heti egyszer mosok hajat, utána kedvemre formázom, többnyire szárítom és vasalom.

A hajam egészséges, csillogó, nem terhelem a testem felesleges vegyszerekkel, kevesebb hulladékot termelek és a fürdöszobapolcon csak a szappan “árválkodik” no meg a takarítószeres szekrényben az ecet.

Tegyetek egy próbát ;).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük